Tidningsförlag

Vilken butik man än går till kan man garanterat inhandla minst en tidning från någon av Sveriges två största tidningsförlag. I Sverige finns det flera olika förlag som har en väldigt lång och innehållsrik historia men också nytillskott som på senare tid har blivit väldigt populära.
Andelen tryckta tidningar och försäljningen av tidningar har också påverkat utvecklingen hos flera framstående tidningsförlag. Det är idag mer vanligt att personer köper ett medlemskap och tar del av tidningens innehåll online istället för att köpa tryckta exemplar varje månad. Den sjunkande försäljningen av tryckta tidningar och prenumerationer har också gjort att tidningsförlagen har fått byta taktik och satsa på mer innehållsrika online artiklar och annonser som är sammanknutna till tidningens tema och inriktning. Det är idag framförallt två olika tidningsförlag som är väldigt populära i Sverige att både läsa online och inhandla som tryckt exemplar. Dessa två förlag kan man läsa lite mer om i denna artikel.

Aller Media

Aller Media grundades redan år 1894 och räknas som en av Sveriges äldsta tidningsförlag. Förlaget har tidigare varit verksamma under namnen Allers förlag AB samt Svenska Aller AB men bytte senare namn till Aller Media som de än idag håller kvar vid. Aller Media räknas som en av Sveriges största förlag för nöjestidningar och har en gedigen samling av tidningar i deras förlopp. Tidningar som ges ut månadsvis, veckovis och vissa av dem även de flesta vardagar. Några exempel på förlagets mer uppskattade och sålda tidningar är bland annat Svensk Damtidning, Hänt Extra, Allers, Året Runt samt ELLE. Aller Media inriktar sig på att leverera ett blandat innehåll och tidningar för samtliga intressen. Dessutom kan man prenumerera på deras tidningar för att man garanterat inte ska missa något av tidningens innehåll. Då förlaget är så stort och utbrett med redaktioner i både Malmö och Stockholm har det även skapats flera dotterbolag hos Aller Media. De största och mest uppskattade är OTW Group AB samt Make Your Mark Custom Publishing AB. Utöver detta ges flera av Aller Medias tidningar ut även i Danmark, Norge och Finland då intresset för förlaget även är stort där.

Egmont Publishing

Förutom Aller Media dominerar även Egmont Publishing i Sverige och räknas som en av de ledande tidningsförlagen på svensk mark. I sitt mycket breda utbud av tidningar kan man hitta bland annat Hälsa, Icakuriren, Knasen, Vagabond, Classic Motor samt Hemmets Journal. Detta styrker att förlaget egentligen inte inriktar sig på en typ av tidning utan istället strävar efter ett brett utbud där samtliga kunder kan hitta någonting som faller dem i smaken. Förlagets äldsta tidning är Hemmets Journal som trycktes för första gången år 1921. Egmont Publishing har under sina verksamma år bytt namn flera gånger. Kanske det allra kändaste av dem är Egmont Tidskrifter som förlaget fortfarande kallas för av många. År 2013 slogs nämligen Egmont Tidskrifter ihop sig med ett annat förlag under samma koncern och bildade då Egmont Publishing AB.

Egmont Publishing

Letar man efter ett tidningsförlag med ett väldigt brett utbud av tidningar ska man verkligen kika vidare på vad man kan prenumerera på hos Egmont Publishing. Förlaget har även spelat stor roll för den svenska utvecklingen inom tidsskrifter och spridning till andra länder.