Kända barnböcker

Kända barnböcker

Denna artikel kommer att handla om barnböcker och främst världskända barnböcker och författare. Barnböcker är bland mina favoritsaker i världen, och jag är inte rädd för att erkänna att jag t.om läser barnböcker idag. Många barnförfattare har skrivit en rad böcker som ”växa” med sina läsare; från en lättare och ytligare berättelser till mer djupgående böcker för sina äldre fans. Men alla är magiska. Plocka upp vilken bok som helst från någon av dessa klassiska författare, så kommer du (och dina barn) att få en ny favoritbok.

Roald Dahl

Roald Dahl är en fascinerande, övertygande gåta, som skrev oförglömliga böcker för både barn och vuxna. Hans huvudpersoner i böckerna beskriver ofta de större och äldre (och tror sig också vara klokare och bättre), men lyckligtvis triumferar barnet alltid. Att läsa en Roald Dahl-berättelse är ett bra sätt för ett barn att känna någon form av makt.

Kate DiCamillo

Vinnaren av två Newbury-medaljer, Kate DiCamillo, är en av de författare vars böcker spänner över alla åldrar med fokus på barn fantasy. Hon har skrivit bildböcker, vanliga böcker och romaner, och många av hennes berättelser består av djur. Hennes karaktärer känner sig oerhört riktiga och många av dem genomgår svåra tider. DiCamillo har ett sätt att få sina läsare att känna sig tätt sammankopplade till karaktärerna i sina böcker. Hon är magisk

Maurice Sendak

Maurice Sendak är känd för sina vackra, stämningsfulla illustrationer och sina fantasifulla berättelser. Jag älskar hur tröstande Sendaks berättelser är. Oavsett om de handlar om en liten pojke som känner sig vilsen, eller en liten björn som äter frukost med farfar björn, så skapar Sendak en oerhört härlig värld för oss alla att smälta oss in i.

Rita Williams-Garcia

Rita Williams-Garcia

Om du inte har läst en bok som är skriven av Rita Williams-Garcia, kan du med fördel passa på. Hon har skrivit både bildböcker och romaner, men hennes berättelser är så fantasirika och verkliga att det verkligen inte spelar någon roll vilken du väljer. Hennes karaktärers röster är starka, och överträffar de flesta s förväntningar. Ord kan faktiskt inte förklara hur djupt viktiga hennes historier är för världen.

Eric Carle

Och sist men inte mins har vi denna författare, Erik Carle. Få har undgått hans sätt att skriva på. Hans böcker är några av de första böckerna som du någonsin kommer att fylla ditt barns barnkammare med, men Eric Carles böcker är inte bara för dem som blir stimulerade av vackra bilder. Hans böcker skapar nyfikenhet och är fyllda med bra övningar som hjälper barnen att lära sig veckodagarna, hur man räknar och lite om vetenskap. Hans arbete har hyllats som innovativt och genialt och jag tror att hans böcker förtjänar en plats på varje litteraturälskares hylla, oavsett hur gamla de är. Det är inte många som lyckats att kombinera sagoberättande med kunskapsutveckling. Och med detta tror vi och rekommenderar vi hans böcker till alla föräldrar som är måna om sina barns glädje och utveckling.