NYHETER

Karikatyrer och skämtteckningar

En karikatyr är en skämtteckning där man ofta målat av en persons karakteristiska drag, exempelvis öron, näsa eller panna. Man överdriver personens drag så att bilden blir humoristisk. Många gatuartister som ritar av människor målar i just den här stilen. Det är även vanligt inom politik att måla karikatyrer och skämtteckningar av exempelvis ledare. Under åren som gått har det flertalet gånger målats kontroversiella karikatyrer och skämtteckningar av bland annat...

Senaste inlägg

Kända Filmbolag

Paramount Pictures, Universal Studios, Warner Bros och The Walt Disney Studios.  Detta är de fyra största filmbolagen genom tiderna. Om vi börjar med Paramount Pictures vilket är det äldsta filmbolaget i Hollywood så grundades det år 1912. Den första filmen som gjorde sin debut här var den franska stumfilmen Queen Elizabeth. Den spelade in väldigt mycket pengar så att man fick in ett kapital till att investera i flera och...

Senaste inlägg

Om ljudböcker

Att lyssna på ljudbok är något som blivit väldigt populärt de senaste åren nu när det blivit betydligt enklare att faktiskt lyssna på ljudböcker tack vare de olika ljudbokstjänsterna. (mer…)

Senaste inlägg

Kända bokförlag i världen

Ett bokförlag är ett företag, ofta en enskild firma eller ett handelsbolag som ser till att bokens manuskript ges ut till försäljning. I Sverige finns det cirka 1000 olika bokförlag, och några är större och mer välkända än andra. (mer…)

Senaste inlägg

Tidningsförlag

Vilken butik man än går till kan man garanterat inhandla minst en tidning från någon av Sveriges två största tidningsförlag. I Sverige finns det flera olika förlag som har en väldigt lång och innehållsrik historia men också nytillskott som på senare tid har blivit väldigt populära. (mer…)

Senaste inlägg

E-böcker populärt

I och med den digitala utvecklingen kan du idag faktiskt ge ut din bok helt gratis. Det kostar nämligen ingenting förutom din tid att ge ut en bok i digitalt format. E-böcker blir också allt mer efterfrågade så andelen läsare som vill läsa sina böcker digitalt ökar stadigt. (mer…)

Senaste inlägg

Skriva för ljudböcker

Att lyssna på ljudböcker har blivit allt mer populärt och är den typ av bokformat som ökar mest. Tack vare streamingtjänster som Storytel och Bookbeat med flera har det idag blivit mycket enkelt att lyssna på ljudböcker. Utbudet har även växt enormt de senaste åren. (mer…)

Senaste inlägg

Ljudböcker ökar i popularitet

Förlagsbranschen har länge kämpat mot sjunkande försäljningssiffror. Under många år, sen internet blev populärt, har försäljningen av böcker sjunkit för varje år och förlagen och författare har haft det tufft att överleva. (mer…)

Senaste inlägg

Kobalt Music Group del 2

Det som spelat stor roll i Kobalts framgång är den transparens man lovar och även håller. Med hjälp av teknik har man lyckats skapa en webbportal där upphovsrättsinnehavare kan se exakt hur och var deras musik används och se den exakta vägen som pengarna tar. Det är denna fulla transparens som gjort Kobalt till ett populärt musikförlag bland producenter, upphovsrättsinnehavare, artister och även andra företag. Kobalt och teknik Den portal...

Senaste inlägg