Författare/Illustratörer

Anna Borgeryd

Anna Borgeryd är företagare, koncernstrateg, författare och bloggare. Anna doktorerade i konflikthantering, och är styrelseordförande för familjeföretaget Polarbröd. Som författare debuterade hon 2013 med Tunna väggar. Hon driver bloggen Wood and Blue.

 

Anna Helldorff

…är illustaratör till barnbokserien Osynliga Mirakel.
Hon arbetar som frilansande illustratör och illustrerar böcker,broschyrer,kartor etc har ett kortförlag och jobbar även med konstnärliga bilder.

 

Inger Källander

…är författare till texterna i Osynliga Mirakel och till flera handböcker och undervisningsmaterial om ekologisk produktion. Hon var tidigare ekobonde och ordförande för organisationen Ekologiska Lantbrukarna och är nu frilansande konsult och lärare.

Böcker av Inger Källander utgivna på annat förlag:

Ekologiskt lantbruk – odling och djurhållning, 2005
Börja odla ekologiskt, 1996
Är glada grisar godare, 1995
Jordbruksbok för alternativodlare, 1989
För en frisk jord, 1979

 

Jonas Anshelm

Jonas Anshelm är professor vid Tema Teknik och social förändring, Linköpings universitet. Han har tidigare författat en rad böcker om den svenska miljöpolitikens historia.

 

Karin Källander

…debuterar i Osynliga Mirakel som fotoillustratör. Hon bor i Uganda där hon leder ett forskningsprogram om infektionssjukdomar hos lands- bygdsbefolkningen.

 

Linus Källander

…är Osynliga Mirakels redaktör. Han arbetar till vardags med kommunikation och strategi- utveckling och driver tankesmedjan Dyrare mat, nu!, ett debattforum för rättvis och hållbar livsmedelsproduktion.

 

Moa Lundholm

…är en ung ny illustratör som med värme och fantasi kan leka och trolla med penna och färger så att både barn och vuxna blir förförda av bildernas detaljrikedom, humor och värme.

 

Peter Wolfhagen

Peter Wolfhagen har efter sin ekonomiska utbildning arbetat inom bank och revision. Därefter har han som egen företagare under mer än 25 år arbetat inom flertalet olika branscher.

Peter har under många år intresserat sig för världsekonomin och dess utveckling.

Tillsammans med Annika Dopping har även en film producerats ”Bubbles of Growth”, som handlar om Finansvärldens utveckling över tiden.

Till vardags arbetar Peter idag med egen konsultverksamhet inom företagsvärlden samt driver ett hotell i Falkenberg

 

Pär Holmgren

…är betydligt mer än en tv-kändis med väderkarta i bakgrunden. Som föreläsare, författare och debattör syns och hörs han i alla möjliga och omöjliga forum. Klimatfrågorna är alltid i fokus, om det så är idebatt artiklar, på scenen med bandet Spridda SkurarS eller i ett styrelserum.
Besök Pärs hemsida »

På andra förlag har Pär Holmgren tidigare gett ut:

Klimatkoden, 2009 (tillsammans med Jessica Cederberg Wodmar)
Meteorologernas nya väderbok, 2009 (tillsammans med Claes Bernes)
Barn frågar om klimatet, 2009 (tillsammans med Torun Paulsson)
Mat & Klimat, 2008 (tillsammans med Johanna Björklund och Susanne Johansson)
Svenska himlar, 2008 (tillsammans med L-G Nilsson)
Upptäck väder och klimat, 2008
Meteorologernas väderbok, 2006 (tillsammans med Claes Bernes)